Барселона и Жирона играят при 0:0 в каталунско дерби от 28-ия кръг

...
Барселона и Жирона играят при 0:0 в каталунско дерби от 28-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона - Жирона 0:0, сериозен пропуск на гостите

Барселона и Жирона играят при 0:0 в каталунско дерби от 28-ия кръг на Ла Лига. 

Първата по-интересна обстановка беше пред вратата на домакините. Ернандес проби отляво и центрира на далечната греда, където Виктор Циганков насочи удар от придвижване на далечната греда, само че топката профуча около вратата. Малко по-късно топката се озова в Роберт Левандовски в наказателното поле. Полякът потърси горния десен ъгъл, само че ударът му мина над вратата. 

В 9-ата минута гостите можеше да си вкарат чудноват автогол. Рафиня опита пас пред наказателното поле. Гацанига излезе с концепцията да играе с топката, а Буено я върна към вратата. Вратарят в последния миг с крайник съумя да избие влизащата във вратата му топка в ъглов удар. 

В 24-ата минута отбраната на " блаугранас " остави непокрит в наказателното поле Ернандес. Защитникът насочи удар с глава, който мина около вратата. В 37-ата минута домакините пропуснаха две отлични благоприятни условия за гол. Фати с пас от дълбочина откри Роберто на далечната греда. Халфът се измъкна от отбраната и опита удар от дребен ъгъл, само че Гацанига съумя да избие в корнер. След неговото осъществяване Араухо насочи удар с глава, който още веднъж аржентинският пазач избави. Останаха обаче подозрения, че топката е минала голлинията, само че ВАР удостовери, че попадение няма. 

В края на първата част късмет за гол се откри и пред Фати. Нападателят получи от Левандовски и насочи удар от границата на наказателното поле, само че над горната греда. 

В началото на втората Ерик Гарсия съумя да се измъкне от опеката на противник при центриране от корнер и насочи удар с глава, който мина над вратата. В 55-ата минута Гарсия пусна страховит извеждащ пас за Тати Кастеянос. Нападателят остана очи в очи с Тер Стеген и съумя да го преодолее, само че не и да откри очертанията на вратата. Малко по-късно Гави получи отляво, навлезе в наказателното поле и насочи удар, само че след рикошет топката излезе в корнер. 

Барселона - Жирона

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Балде, Роберто, Бускетс, Гави, Рафиня, Фати, Левандовски

Жирона: Гасанига, Мартинес, Буено, Лопес, Ернандес, Ромеу, Вийя, Мартин, Гарсия, Циганков, Кастеянос
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР